En stolt redaktion för Latin Lover visar upp diplomet för Årets skoltidskrift. Foto: SVT

Landets bästa skoltidning finns på Söder

Uppdaterad
Publicerad

Södra Latins skoltidning ”Latin Lover” är bäst i landet. På onsdagen fick de ta emot pris för Årets skoltidskrift och det känns helt fantastiskt, säger chefredaktören Lydia Dahl. Se mer i videon ovan.

Priset delades ut av branschorganisationen Sveriges tidskrifter på onsdagskvällen på Tidskriftsgalan. Det består av 10 000 kronor och ett diplom.

Pris för Årets skoltidskrift har inte delats ut på några år men är nu tillbaka på galan, enligt organisatörerna ett viktigt pris för att stärka ungdomsmedier och främja kreativitet och yttrandefrihet.

Så här löd juryns motivering:

Modig, självständig och med en stark egen form och röst. Tidningen representerar inte bara en enskild redaktion utan skolans hela anda och förtjänar därför sin plats, inte bara i skolans korridorer, utan i vilken tidningshylla som helst. Årets vinnare är Södra Latins skoltidskrift Latin Lover.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.