Thomas Martinson, snart 72 år, tog en chansning och var en av de hundratals personerna stod i kö för att bli vaccinerade vid Sabbatsbergs sjukhus. Foto: SVT

Långa köer för att få coronavaccin vid Sabbatsbergs sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

I appen Alltid öppet upptäckte många stockholmare i helgen att Region Stockholm erbjöd drop in-vaccinering vid Sabbatsbergs sjukhus för personer över 75 år. Köerna ringlade sig långa utanför lokalerna.

I torsdags meddelade Folkhälsomyndigheten att Astra Zenecas vaccin kan ges till personer över 65 år på nytt efter att medicinen under en tid varit stoppad. Vid Sabbatsbergs sjukhus fick bara de som var födda 1946 eller tidigare möjlighet att ta vaccinet.

– Det var en kompis som meddelade mig att det var möjligt eftersom hennes svärdotter jobbar som sjuksköterska och visste om det här, säger Marianne Gillgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet