Foto: Privat

Lapp oroar föräldrar i Järfälla — skolan sätter in extra resurser

Publicerad

En anmälan har inkommit till polisen om en lapp som har suttit uppe på Skälbyskolan i Järfälla. Enligt meddelandet på lappen vill en person, som uppger sig vara tidigare lärare på skolan, möta upp elever utanför skolans område.
– Vi måste ta det här på allvar, även om det kan vara ett skämt som ligger bakom lappen, säger Carl Johan Westman.

Avsändaren uppger att eleverna ska gå till en fotbollsplan där han står och väntar vid en parkering. Därefter står det att eleverna ska få åka bil vidare till en studio för att klä ut sig inför festen. Avsändaren poängterar att det är viktigt att eleverna inte berättar för varken lärare eller föräldrar om överraskningsfesten.

Carl Johan Westman, rektor tillika förskolechef på Skälby för- och grundskolan i Järfälla fick reda på att oroliga föräldrar har spridit lappen på sociala medier och vidtog därför åtgärder.

– Vi måste ta det här på allvar, även om det kan vara ett skämt som ligger bakom lappen. På måndag kommer vi att prata med alla barnen i både låg- och mellanstadiet, men även på förskolan, säger Carl Johan Westman.

Ett informationsbrev har skickats ut till föräldrar om det inträffade. Carl Johan Westman har även i samråd barn- och ungdomsförvaltningen informerat alla rektorer och lärare i Järfälla kommun.

– Jag har gått runt på skolan för att se om det finns några fler lappar uppsatta, men har inte sett några tecken på det. Vad jag har förstått ska det inte någon annan skola ha blivit utsatt, säger han.

Polisen bekräftar anmälan

– Det stämmer att rektorn har ringt in och anmält händelsen. Vi har upprättat någon form av anmälan, men i nuläget är rubriceringen oklar, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.

Eftersom man inte vet vem som skrivit och satt upp lappen går det i nuläget inte att avgöra om avsändaren menar allvar eller om det hela är ett dåligt skämt.

– Om det är sanning eller om det är något skumt som ligger bakom det, det vet vi inte än, säger Anna Westberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer