Lärare knuffade elev till marken – döms för misshandel

Publicerad

En gymnasieelev i Stockholm knuffades flera gånger av en lära så att hon föll och fick svullen handled och smärtor i huvud och rygg. Nu döms läraren för misshandel vid Solna tingsrätt.

Det var i februari i år som en hetsig diskussion utbröt mellan lärare och eleven. Läraren knuffade eleven tre gånger, först i klassrummet där han knuffade in henne i ett bord och så att hon hamnade med ryggen i bordet.

Läraren fortsatte att hålla i eleven bakifrån när hon försökte att lämna klassrummet men fortsatte att hålla fast henne tills han knuffar ut henne ur klassrummet. När läraren och eleven kommer ut i verkstaden knuffade han ned henne på marken, när hon kom upp på fötterna knuffade han in henne i en bil.

Läraren förnekade gärningen men döms nu för misshandel. Åklagaren har i sin bevisning lagt fram journalanteckningar, fotografier och stillbilder från övervakningsfilm.

Läraren ska betala 6 250 kronor i skadestånd till eleven.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer