Ingen ska ha skadats i explosionen, uppger räddningstjänsten. Foto: Marco Blomberg

Explosion vid bostadshus i norra Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En explosion orsakade viss materiell skada i ett bostadsområde i Kista i norra Stockholm på söndagskvällen. Ingen människa skadades, enligt polis och räddningstjänst.

Larmet kom strax efter klockan 22 på söndagskvällen.

– Det var någon form av detonation, men exakt hur det har gått till kan jag inte gå in på, säger Pontus Sandulf, vakthavande befäl vid Stockholmspolisens regionledningscentral, till TT.

På bilder syns hur explosionen har krossat glaset till en inbyggd balkong.

Timbros vd Benjamin Dousa bor alldeles intill och säger till Aftonbladet att explosionen fick hela huset att skaka till.

– En hel bil var skadad från vägsidan och en balkong var skadad. Flera grannar hade sett en bil stå på varmgång och sen dra på ordentligt därifrån, säger Dousa som tidigare var ordförande i Moderata Ungdomsförbundet (MUF).

Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person är gripen. Under måndagen kommer polis att finnas på plats för att ta emot tips och svara på frågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.