Polisen har spärrat av delar av Erik Dahlbergsgatan på grund av explosionsrisk Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Larm om explosionsrisk i Stockholm avblåst

Vid 13-tiden larmades polisen om en explosionsrisk i Stockholm. En stor polisinsats pågick på Gärdet fram till 15-tiden. Polisen hittade inte något farligt föremål.

Polis, ambulans och den nationella bombgruppen larmades om en ”överhängande fara för explosion” på Gärdet i Stockholm. Larmet kom klockan 13.18 och patruller var snabbt på plats och spärrade av området.

Enligt polisen var det i samband med en pågående utredning som de åkte till Erik Dahlbergsgatan och sökte efter en person. Det var patrullen på plats som larmade bombteknikerna.

Hittade inget i lägenheten

Ingen människa fanns dock i lägenheten, och polisen har inte påträffat personen de sökte ännu.

Hittade man något farligt föremål i bostaden?

– Nej vi hittade ingenting som kunde medföra explosionsrisk, eller något farligt föremål, säger Stockholmspolisens presstalesperson Towe Hägg.

Ingen fara för allmänheten

Polisen konstaterade efter hand att det inte rörde sig om någon fara för allmänheten, men säger att man har en misstanke om brott.

– Vi vidtog alla försiktighetsåtgärder när larmet kom och vi har kontakt med förundersökningsledare om vilket steg som kommer härnäst, säger polisens presstalesperson Sven-Erik Olsson.

Men han vill inte säga vilken typ av explosivt material man letade efter.

– Jag är inte så insatt i utredningen, säger han.

Till en början fick de boende i området inte gå in i sina bostäder, men vid 14.30-tiden släpptes de in innanför avspärrningsbanden igen.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer