Polisen på plats vid bilfirman i Haninge efter explosionen under natten mot lördagen. Foto: Blåljusbilder

Kraftig detonation vid bilfirma: ”Omfattande skador”

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig detonation har skett vid en bilfirma i Haninge. Flera bilar och delar av fasaden har skadats.

– Det är omfattande skador, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen.

Larmet kom till SOS Alarm klockan 00.29 under natten mot lördagen. Flera personer hade då hört en hög smäll i trakten kring Haninge söder om Stockholm.

– Vi fick in ett stort antal samtal från flera kommuner i sydöstra Stockholm. Man hade hört en kraftig explosion. Det fanns även uppgifter om ett ljussken, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen.

”Leder om trafiken”

Detonationen hade skett vid en bilfirma. Ett flertal bilar och delar av fasaden ska ha fått omfattande skador, enligt polisen. Inga personskador har rapporterats från händelsen.

– Vi håller hela området avspärrat och leder om trafiken, sa Ola Österling under natten mot lördagen.

Vid 09.30 på lördagen meddelade polisen att teknikerna arbetat färdigt på platsen och att avspärrningarna som funnits är borttagna.

Utreder koppling

Kort efter detonationen hittades en misstänkt sprängladdning i Alby i Botkyrka kommun. Där har polisen utrymt ett radhusområde. Polisen utreder en eventuell koppling mellan ärendena.

– Vi tittar på alla möjliga hypotetiska kopplingar när de sker så nära inpå varandra. Vi tittar på personerna som finns kopplade till de båda respektive platserna, säger Ola Österling.

Finns det någon koppling mellan personer i radhusområdet och på bilfirman?

– Den frågan omfattas i nuläget av förundersökningssekretess men vi håller på att se över det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.