Polisen uppger att de inte har några planer på att utrymma gallerian och att de inte avråder någon från att åka hit. Foto: SVT

Stort slagsmål i Kista köpcentrum

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick samtal om skottlossning vid ett köpcentrum i Kista vid 17-tiden på söndagseftermiddagen.

– Vi har inte påträffat någon skadad person och inte sett tecken på att en skottlossning ska ha ägt rum, säger Åsa Wallentin på Stockholmspolisen.

Polisen larmades av personer som hört smällar som lät som skott inne på Kista Galleria. Väl på plats berättade vittnen om ett storbråk med ett tjugotal inblandade personer.

– I bråket har de krossat glas och porslin och vi kontrollerar nu om det är därifrån de här ljuden har kommit, säger Åsa Wallentin, presstalesperson på Stockholmspolisen till SVT.

”Ingen gripen”

Polisen hade flera patruller på plats för att ta reda på vad som har hänt.

– Vi har inte hittat någon skadad, men vi jobbar fortfarande på platsen, säger Wallentin.

Har någon gripits?

– Nej, i nuläget har ingen gripits.

Avråder inte från att åka dit

Polisen uppgav att de inte hade några planer på att utrymma gallerian och att de inte avråder någon från att åka hit.

SVT:s reporter på plats berättar om hur foodcourten är halvt förstörd med stolar som är sönder samt, trasiga glas och tallrikar.

En anmälan om försök till misshandel samt skadegörelse kommer att upprättas, uppgav polisen på sin hemsida under söndagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.