Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En person sköts till döds i Skärholmen i södra Stockholm på fredagen. Foto: SVT

Dödsskjutning i Skärholmen – en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har avlidit efter en skottlossning i Skärholmen i södra Stockholm på fredagskvällen. En misstänkt gärningsman sitter anhållen.

– Jag satt i min lägenhet med min fru och hörde fyra skott i tät följd. Det dröjde ett tag innan polis och ambulans kom till platsen, säger ett vittne som SVT varit i kontakt med.

Det var vid vid 18-tiden på fredagskvällen som fick polisen flera larm om höga smällar i Skärholmen i södra Stockholm. När polispatruller kom till platsen hittades en man i 20-årsåldern skadad. En person är anhållen.

– Vi är tidigt i utredningen och vi utesluter inte att fler kan komma att frihetsberövas, säger polisens presstalesperson Ola Österling på lördagsförmiddagen.

Förundersökning om mord

Vid sjutiden på lördagsmorgonen meddelade polisen att de gripit en misstänkt gärningsman efter en omfattande sökinsats med bland annat hundar. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Vad händer nu?

– Man säkrar bevis och man ser över om någon i området har sett något sedan kommer teknisk undersökning ske på platsen, säger polisens presstalesperson Anna Stålhuvud.

I nuläget är det oklart om den avlidne är känd av polisen sedan tidigare och polisen kan inte bekräfta om händelsen har koppling till kriminella nätverk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.