Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Ung kvinna skadad efter skottlossning i Skarpnäck centrum

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern skadades efter en skottlossning i Skarpnäck i södra Stockholm. Enligt polisen var det två personer som sköt mot en grupp personer.

Larmet kom till polisen strax innan klockan 21 på tisdagskvällen om skottlossning i Skarpnäcks centrum.

– Vi är där med stor resurs och söker efter gärningspersoner och eventuella målsägare. Vi pratar även med vittnen och ska dokumentera för förundersökningen. Vi får in jättemycket information som vi försöker sålla, sade Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen, i ett inledande skede.

Lindrigt skadad kvinna

Det ska även ha gjorts fynd som kan säkerställa att skottlossning skett och en ung kvinna i tjugoårsåldern skadades lindrigt.

– Hon togs om hand av ambulanspersonal på plats men behövde inte följa med till sjukhus, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Stockholmspolisen på onsdagen.

Sköts mot grupp

Enligt Daniel Wikdahl så var det två personer på någon form av tvåhjuling, eventuellt en moped eller större, eldriven tvåhjuling, som sköt mot en grupp på cirka 10 personer där den unga kvinnan ingick. De personerna försvann från platsen.

SVT: Var det en kompisgrupp eller ett antal människor som bara råkade vara i närheten av varandra?

– Det kan jag inte svara på, säger Daniel Wikdahl.

– Vet ni om kvinnan var måltavlan för skottlossningen?

– Det går inte att utesluta någonting just nu, vilken roll hon spelar är en öppen fråga.

Polisen söker tvåhjuling

De två personerna på tvåhjulingen försvann i riktning mot Bagarmossen och polisen är intresserad av alla uppgifter om någon har sett dem, eller fordonet parkerat någonstans.

Vid 12-tiden på dagen hade polisen gjort över 40 förhör, men ingen var ännu gripen. Rubriceringen är i nuläget försök till mord och grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.