• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Man gripen för grovt vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till pendeltågsstationen i Solna efter att flera personer hört höga smällar. All tågtrafik förbi stationen stoppades.

– Vi påträffade en person som har en skada i armen, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Larmet kom till polisen på  fredagseftermiddagen strax innan klockan 16.15. Flera personer hade då ringt in till polisen och beskrivit att de hört ljud som av vissa beskrivs som smällare och av andra som skottljud.

Polisen på plats påträffade en person som har en skada i armen. Personen har förts med ambulans till sjukhus.

– Vi har kunnat konstatera att mannen har skadat sig själv men vi vet inte hur skadan uppkom. Vi kommer prata med vittnen på platsen för att försöka reda ut vad som hänt, säger Towe Hägg.

Föremål hittades på rälsen

När polisen kom till platsen hittade man även ett föremål på spåret, vilket gjorde att all tågtrafik förbi stationen stoppades. 

Vid 16.45 hade föremålet tagits bort och fjärrtåg, pendeltåg och Arlanda Express kunde åter passera. Däremot stannar det inte några tåg vid själva stationen i Solna.

Vid 17:43 avslutade polisen sitt arbete vid stationen Solna och tågen kunde återigen stanna vid station Solna. Mannen som fördes till sjukhus med ambulans greps och är misstänkt för grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.