Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från platsen i klippet. Foto: Vlada Cakic

Skottlossning i Dalen i södra Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning har skett i Enskede i södra Stockholm på lördagseftermiddagen. En person ska ha blivit beskjuten, enligt uppgifter till Aftonbladet och TV4. Kort efter händelsen greps tre personer – en ung man och två pojkar under 18 – i en bil på E4.

Larmet om höga smällar i Dalen i Gamla Enskede kom in till polisen vid klockan 15.20 på lördagen.

– Vi kan bekräfta att det har skett en skottlossning, vi har gjort fynd på platsen men inte hittat någon skadad person, säger polisens presstalesperson Helena Boström Thomas.

Våldsvågen i Stockholm

Innergård avspärrad

En innergård med flerfamiljshus har spärrats av, berättar SVT:s reporter Sofia Yohannes som är på plats tillsammans med fotograf Vlada Cakic.

– Det är relativt lugnt här men en hel del folk i rörelse, säger Sofia Yohannes.

Stor polisinsats på E4 – tre gripna

Kort inpå larmet om skjutningen inleddes en stor polisinsats på E4 i Solna strax norr om Stockholm. Tre personer greps, misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott efter skottlossningen i Dalen.

– Det rör sig om en ung man och två pojkar, under 18 år gamla, säger polisens presstalesperson Helena Boström Thomas.

I samband med gripandet, som skedded vid trafikplats Haga Södra, stängdes fyra av fem körfält av i riktning mot Uppsala. Enligt Trafikverket hade polisen stoppat en bil och begärt att vägen skulle spärras av. Bilen undersöktes sedan och på vägkameror från området syntes ett stort antal polisfordon och poliser som arbetade på den avspärrade vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet