Vid 20-tiden på fredagen fick polisen flera samtal om att höga smällar ska ha hörts i Tureberg i Sollentuna. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Larm om smällar i Sollentuna – en person till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen larmades polisen till Tureberg i Sollentuna efter att flera personer ska ha hört smällar i området. En man i 30-årsåldern har förts till sjukhus med någon form av stickskador. Polisen utreder händelsen som ett misstänkt mordförsök.

Vid 20-tiden på fredagen fick polisen flera samtal om att höga smällar ska ha hörts i Tureberg i Sollentuna. När polisen kom till platsen hittades en person med stickskador. Personen, som är en man i 30-årsåldern, har förts till sjukhus med ambulans.

– Vi är på plats med flera patruller. Det är en ganska färsk händelse och vi arbetar intensivt ute på platsen, sa Åsa Wallentin vid polisens ledningscentral strax efter händelsen.

Polisen arbetade under kvällen med att ta reda på vad som har orsakat smällarna och om de hänger ihop med den skadade personen.

– Vi har fått uppgifter om att en eller flera personer har lämnat platsen så vi söker efter eventuella gärningsmän. Det finns också en del personer som befunnit sig på platsen som vi pratar med för att ta reda på mer.

Efter händelsen spärrade polisen av brottsplatsen och gjorde en teknisk undersökning. De gjorde även en dörrknackning i området.

En förundersökning om försök till mord har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.