Lastbilschaufför rånad på sitt fordon

Publicerad

Lastbilschauffören hade stannat till vid en lastkaj i Sätra Centrum när han överfölls av fyra maskerade män.

Klockan 10.00 på måndagsförmiddagen larmades ambulans och polis till Sätra centrum efter uppgifter om att en lastbilsförare rånats på sin lastbil. En person ska ha blivit vittne till överfallet och slagit larmat. Fordonet, som innehöll tobaksvaror, hade stannat till vid en lastkaj.

Två av gärningsmännen var klädda helt i vitt. Vita jackor, vita målarbyxor och vita munnskydd. De två andra bar gula varselkläder.

– Förövarna stod på platsen och målade, de ville ge sken av att vara hantverkare, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmpolisen.

Skadades lindrigt

Under rånet skadades föraren ytligt med en kniv. De misstänkta lämnade platsen i lastbilen och i samband med flykten kastade de ut fotanglar på vägen.

Tio minuter efter rånet kunde en misstänkt person gripas på Bogsätravägen i Skärholmen, kort därefter hittades lastbilen övergiven men enligt polisen fanns det kvar gods i fordonet.

– Vi vet inte om all gods är kvar, men de kan inte fått med sig så mycket. Man har också hittat vita kläder och varselkläder. Vi har spärrat av området där lastbilen återfanns, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Han fortsätter:

– En person är hämtad till förhör, men vi söker fortfarande efter minst tre gärningmän.

Polispatruller och hundpatrull arbetar i området. Tekniker är på väg till platsen.

En förundersökning om grovt rån är inledd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.