Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Torsdagen var riktigt besvärlig med ishalka, berättar Sveriges Radios trafikreporter Carin Berggren. I synnerhet bussarna hade svårt att komma fram i Stockholms innerstad. Hör mer om den hala torsdagen i videon ovan. Visa alla (4)
Visa alla (4)

Halkkaos i trafiken – stora störningar i busstrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Lastbilsolyckor, halkkaos och långa köer. Nattens regn som övergick till snö har vållat stora problem under dagen. Flera tunga fordon körde fast och Södra Länkens infart stängdes. En lastbilsolycka orsakade också långa köer på E4:an vid Hölö i riktning mot Södertälje på torsdagsmorgonen. Men vid lunchtid var det värst i innerstaden, i synnerhet för busstrafiken.

I innerstaden är det isig halka och många bussar och andra tunga fordon har kört fast, uppger Sveriges Radio P4. I synnerhet Södermalm som är väldigt backigt är drabbat. SL skriver att det är större störningar i busstrafiken på de flesta linjer, framför allt linjerna 1-199.

Nedfallna träd och snöfall

På Erstagatan vid en backe på Södermalm stod två blåa SL-bussar på tvären på morgonen, den ena på väg upp, den andra ner, enligt uppgifter till SVT.

Kraftig blåst, nedfallna träd och snöfall har ställt till problem på vägarna under natten och orsakat strömavbrott över hela landet, skriver TT.

Det var ren blankis på många gator i innerstaden på torsdagsmorgonen, här Södermalm. Foto: SVT

Lastbilsolycka skapade köer

Från trafikplats Hölö till trafikplats Järna i riktning mot Södertälje skedde en lastbilsolycka under natten. Det här hade stor påverkan på trafiken men löstes under morgonen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lastbilsolycka orsakade stopp på E4. Foto: Pontus Stenberg

Över hela länet råder halka vilket lett till stora problem i trafiken. Nästan alla infarter till Södra länken stängdes efter att lastbilar kört fast, vilket ledde till trafikkaos på annat håll när alla fick välja andra vägar.

– Vi får hänga kvar med att det blir bekymmersamt. Kanske framför allt i innerstan. Det är många bilar det mycket som står i vägen och det tar innan man har snöröjt allting. Så räkna med att det forsätter vara stor påverkan nu under torsdagen, säger Carin Berggren trafikreporter på Sveriges Radio.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer