Kan du hitta felet i Liberalernas annons? Foto: Skärmdump från Liberalernas sociala medier

Liberalernas lärarlönemiss på sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna i Stockholms stad vill höja lönen för de som jobbar i stadens skolor. Men på lördagen kunde man på deras sociala medier läsa ett helt annat valbudskap.

– Det blev en felskrivning när jag la ut den här bilden, säger Malin Hasselblad Wennström (L), kommunikatör.

Liberalernas stora valfråga handlar om utbildning. Det framgick både i partiledardebatten och i det valmaterial som partiet sprider på sociala medier. Ett av vallöftena är att höja lönerna för förstelärare med 5 000 kronor i månadslön. Ett annat vallöfte är att skickliga lärare ska tjäna 50 000 kronor i månaden.

Men när Malin Hasselblad Wennström på Liberalerna i Stockholm la ut en bild på sociala medier med valbudskapet hade en nolla trillat bort. På bilden, som togs ner när partiet upptäckte felet, kunde liberalernas följare under några minuter läsa ”Skolan först – skickliga lärare ska tjäna 50 00 kronor i månaden”.

Tar felskrivningen med ro

– Det blev en felskrivning när jag la ut den här bilden och som vi rättade till efter tre minuter, så vi hoppades att ingen skulle se missen, men så vart det inte, säger Malin Hasselblad Wennström (L).

Men hon tar felskrivningen med ro.

– Det blev lite fel, men jag tror väljarna förstår att vi vill höja lärarlönerna, det är ett viktigt jobb och lärarna får ofta utstå tuff arbetsmiljö, säger hon.

Fel blev rätt

Även förra valrörelsen uppmärksammades ett stavfel i liberalernas valkampanj om skolan.

– Vi hade missat ett s på affischerna förra valet så det stod framtidskola istället för framtidsskola. Men det blev bra ändå, folk gjorde recept på framtidskola som de spred på sociala medier så det kan ju bli rätt roligt även när man skrivit fel, säger Malin Hasselblad Wennström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.