Philip Göransson, Mathilde Olsson, Alicia Borevius och Mateo Andersson visar upp de nya matchtröjorna som ska hjälpa IFK Lidingö fotboll att samla in pengar till cancerforskning. Foto: IFK Lidingö Fotboll

Lidingö tar matchen mot cancer – med rosa tröjor

Uppdaterad
Publicerad

Nästan 3 000 fotbollsspelare från IFK Lidingö Fotboll kommer att spela alla sina matcher i särskilda rosa tröjor under hela året, i hopp om att samla in över en miljon kronor till cancerforskningen.

– Vi gör det här för att vi ville göra något roligt och bra, något som inte har med det sportsliga att göra, säger klubbchefen Markus Karlsson.

IFK Lidingö Fotboll är en av landets största fotbollsklubbar sett till antalet spelare med cirka 2 700 aktiva spelare som spelar drygt 3 000 matcher under ett år. I år ska alla spelarna, barn, vuxna, killar och tjejer, ha rosa matchtröjor med budskapet ”Stöd matchen mot cancer” med ett nummer dit man kan skicka pengar tryckt på bröstet.

”Alla känner någon”

– Alla känner någon som är drabbad av cancer, det känns som om det här är det största man kan samla pengar till. Det finns många bra saker att samla pengar till, men det här ville vi göra, säger Markus Karlsson, som berättar att det är flera klubben närstående personer som drabbats av cancer senaste åren.

Jesper Blomqvist, styrelseledamot, och Markus Karlsson, klubbchef. Foto: IFK Lidingö Fotboll

Förutom den spontana insamlingen via numret på tröjorna kommer klubben ha flera insamlingsaktiviteter, och målet är högt satt.

– Vi hoppas få ihop över en miljon, men vi får se. Vi håller på till oktober-november och sedan redovisar vi resultatet.

Pengarna ska gå oavkortat till cancerforskning och efter årets säsong återgår klubben till sina vanliga blåvit-randiga matchtröjor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.