En livlös person har påträffats i ett källarutrymme i Rinkeby. Polisen misstänker mord. Foto: Pontus Althin

Död person hittad i källare i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

En person har påträffats död i ett källarutrymme i Rinkeby i Stockholm tidigt på tisdagsmorgonen. Redan på förmiddagen greps en person misstänkt för mord.

– En person kontaktade polisen efter att ha hittat en sovande person i ett källarutrymme. Men ganska snart upptäckte anmälaren att personen verkade livlös, säger Mats Eriksson, presstalesperson Stockholmspolisen.

När polis och ambulans kom till platsen kunde man konstatera att personen hade skador på kroppen som gör att det inte går utesluta brott. En förundersökning om mord har inletts. Platsen är avspärrad, tekniker är på väg till platsen.

– Vi ska nu säkerhetställa identiteten på den avlidne och säkra spår för att identifiera gärningspersonen eller personerna, säger Mats Eriksson, presstalesperson Stockholmspolisen.

En person är gripen misstänkt för mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.