Lollapalooza i Chicago 2017. Foto: Rob Grabowski

Lollapalooza kommer till Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska musikfestivalen Lollapalooza kommer till Sverige, avslöjar konsertjätten Live Nation på en pressträff. Den 28–29 juni nästa år äger den rum på Gärdet i Stockholm.

”Att vi nu får ett globalt musikevenemang av den här storleken passar bra i vårt långsiktiga arbete att stärka stadens varumärke internationellt. Stockholm är en stad som många vill komma till och uppleva”, skriver finansborgarrådet Karin Wanngård (S) i en kommentar.

Sverigefestivalen blir en av en rad nya avknoppningar för jättefestivalen, som under senare år har expanderat till Berlin och Paris och till flera platser i Sydamerika.

Hundratusentals besökare i USA

Lollapalooza startades 1991 av bandet Jane's Addictions sångare Perry Farrell och fungerade då som en turné, främst för alternativ rock och hiphop. Efter några års tynande tillvaro kring millennieskiftet återuppstod den 2005 och lockar hundratusentals besökare till Grant Park i Chicago varje år.

Genom åren har artister som Red Hot Chili Peppers, Kanye West, Coldplay och svenska Zara Larsson och Tove Lo uppträtt.

Zara Larsson är en av de artister som uppträtt på Lollapalooza. Foto: Rob Grabowski

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.