Jens Larsson, reporter på SVT Nyheter Stockholm, är på plats i säkerhetssalen och berättar om sina personliga intryck av rättegången mot Rakhmat Akilov.

SVT:s reporter: Lugn stämning när Akilov fördes in till rätten

Publicerad

Första rättegångsdagen är nu inledd mot Rakhmat Akilov. Rättegången är en av de största genom historien tillsammans med rättegångarna efter morden på Olof Palme och Anna Lindh. Vår reporter Jens Larsson är på plats för att ge sina personliga intryck från säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt.

Det är ett stort uppbåd med journalister från både svenska och utländska medier närvarande i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt. Säkerheten är rigorös när rättegången inleds.

– Jag upplevde att ordningsvakterna var lite stissigare men mycket lugnare än vid häktningsförhandlingarna. Det är en lugn och sammanbiten stämning därinne, det är som man väntar på att det ska ta fart, säger Jens Larsson.

Jens Larsson berättar vidare att alla de personer som var med på Drottninggatan eller som blev berörda är inte med i salen utan befinner sig i säkerhetssalen intill.

– Vi såg personer som lämnade den andra säkerhetssalen, där de kan följa rättegången – såg starkt berörda ut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer