I Rinkeby har BHV-sjuksköterskor och socialtjänsten gjort hembesök hos förstagångsföräldrar. Foto: TT

Lyckad föräldrasatsning i Rinkeby – Göteborg tar efter

Uppdaterad
Publicerad

BHV-sjuksköterskor och socialtjänsten har gjort hembesök hos förstagångsföräldrar i Rinkeby. Satsningen har gett goda resultat och nu tar Göteborg efter. Detta skriver Göteborgs-Posten.

I Rinkeby har BHV-sjuksköterskor och föräldrarådgivare vid socialtjänsten gjort hembesök hos förstagångsföräldrar, den så kallade Rinkebymodellen. Besöken görs hos förstagångsföräldrar för att bland annat stärka dem i sitt föräldraskap och främja barnens språkutveckling.

– I Rinkeby har man arbetat efter den här modellen med goda resultat. Fler tenderar att vaccineras, fler börjar på förskola och tilliten till samhället ökar. Det är sådant som vi vet gör barnets liv bättre på sikt, säger Marina Johansson (S), ordförande i social resursnämnd, till Göteborgs-Posten.

Göteborg tar efter Rinkebymodellen

2018 införs hembesöken enligt Rinkebymodellen i Göteborg. Målgruppen i Göteborg kommer vara förstagångsföräldrar i Angered, Bergsjön, Biskopsgården och Opaltorget.

I en tidigare version av denna artikel stod det att besöken görs hos förstagångsföräldrar med invandrarbakgrund. Det är felaktigt, besöken erbjuds till alla förstagångsföräldrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.