Lyssningskuben kommer finnas på Stureplan 1-2 juni. Foto: Christine Olsson/TT, Tomas Oneborg/SvD/TT

Lyssningskuber ställs ut på Stureplan inför Aviciisläpp

Publicerad

Inför Aviciis postuma albumsläpp kommer fans att kunna lyssna på nya skivan i speciella lyssningskuber som placeras ut runt om i världen. En av dem kommer stå på Stureplan i centrala Stockholm.

Lyssningkuber kommer placeras ut i Sydney, Tokyo, Stockholm, New York och São Paolo. Mindre kuber kommer dessutom att finnas i tio ytterligare städer, bland annat Oslo och Berlin.

Kuben kommer att finnas på Stureplan i Stockholm den 1-2 juni.

Musiken börjar när kuberna aktiveras samtidigt

När två av kuberna aktiveras samtidigt i två olika städer startar förhandslyssningen.

”Initiativet är en hyllning till den kraft Aviciis musik har haft i att sammanföra människor världen över. På det här sättet kommer fans i olika delar av världen att kunna lyssna på det nya albumet tillsammans”, skriver Aviciis pr-bolag i ett pressmeddelande.

Tim ”Avicii” Bergling gick bort den 20 april 2018. Han lämnade efter sig en samling mer eller mindre färdiga låtar och anteckningar. Med hjälp av dessa har låtskrivare som samarbetade med Avicii färdigställt albumet ”Tim”, som släpps den 6 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.