Anna König Jerlmyr (M) föreslår längre skoldagar och fler filialer till populära skolor, som kommunala Adolf Fredrik. Foto: Peter Knutsson/Christine Olsson, TT

M vill ha skolsatsning i skuggbudget

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna vill ha ordningsvakter i stadsdelar och fler filialer från populära skolor i utsatta områden, till exempel kommunala skolan Adolf Fredrik.

På torsdagen presenterade Moderaterna i Stockholm stadshus sin skuggbudget. De vill bland annat sänka kommunalskatten med 20 öre, men nämner framför allt trygghet och skolor.

De vill ha lokala ordningsvakter i hela kommunen, totalt 64 stycken eller fyra per stadsdel, för att öka tryggheten.

Fler skolfilialer och längre skoldagar

I en satsning på skolan vill de ha längre skoldagar och att både friskolor och kommunala ska kunna etablera fler filialer i nya områden.

– Vi är öppna för att lägga ner skolor som inte fungerar, men vår politik och våra förslag i dag handlar om att etablera de bästa skolorna i områden med sämre förutsättningar, säger Anna König Jerlmyr (M), oppositionsborgarråd.

Hon nämner som exempel Engelska skolan, Internationella skolan, Franska skolan och kommunala Adolf Fredrik som alla har långa köer och kan tänka sig att etablera sig på andra platser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.