Foto: Janne Åkesson SWEPIX

Mamman: ”Han sköt ju aldrig”

Polisens information om att den man som sköts av polisen i Bagarmossen för en dryg månad sedan var fel.

Mamman, som vill vara anonym, mycket upprörd över att polisen gick ut med falska uppgifter om att hennes son skulle ha skjutit mot polisen.

Dessutom gick polisen ut med en dödförklaring innan den avlidnes anhöriga fått beskedet. Mamman till den skjutne fick reda på det medan hon väntade utanför Karolinska.

– Polisen säger klart och tydligt att han öppnade eld och att polisen sedan sköt honom. Precis som att polisen har rätt att skjuta honom. Men han sköt ju aldrig, säger mamman.

– Polisen informerade i ett pressuttalande att anhöriga var informerade om dödsfallet. Då står vi utanför Karolinska medan han opereras, säger mamman.

Det var en av hennes sons vänner som kom fram till henne och sa att polisen redan dödförklarat honom.

– Han sa att polisens presstalesman redan dödförklarat honom, säger mamman.

Ni visste inte om det?

– Vi visste inte om det. Vi väntade på att komma in och se honom. Vi var helt chockade utanför Karolinska.

Polisen säger till SVT att de beklagar att anhöriga inte fick besked direkt och hänvisar till att kommunikationen brast mellan sjukhuset och polisen.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer