En person tänder ljus vid en minnesplats för de tre personer som dödats i skjutningar i Sätra i Stockholm. Foto: TT

Man anhållen för dubbelmordet i Sätra

Uppdaterad
Publicerad

Polisen meddelar under tisdagen att en ung man är gripen och anhållen för inblandning i dubbelmordet i Sätra den 11 april. Polisen misstänker att händelsen kan vara en lokal uppgörelse bland kriminella.

Polisen har hittills varit mycket förtegen om händelsen i april där två män hittades mördade i en källare. Under tisdagen greps en ung man misstänkt för inblandning i händelsen. Den unga mannen är skäligen misstänkt för mord vilket är den lägre misstankegraden. Samtidigt meddelar polisen att de tror att händelsen handlar om en intern uppgörelse bland lokala kriminella.

Tortyr dementeras av polisen

Polisen dementerar uppgifter om att offren ska ha torterats innan de dödats. Enligt obduktionen ska det inte finnas stöd för att någon tortyr förekommit. De slutliga obduktionsprotokollen är dock ännu inte klara.

Morden i Sätra

– Rykten har förekommit både bland folk och i media, det är anledningen till att vi på polisen går ut med de här uppgifterna trots att den slutliga obduktionen inte är färdig, säger Anna Westberg på Stockholmspolisen.

Polisen skriver slutligen i sitt pressmeddelande att man är i fortsatt behov av tips för att kunna lösa dubbelmordet i Sätra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Morden i Sätra

Mer i ämnet