Foto: Pontus Altin

Man åtalad för mord på 20-årig kvinna i Nacka

Uppdaterad
Publicerad

En 23-årig man har åtalats för mord på sin 20-åriga sambo som skedde den 15 april i år i parets gemensamma bostad i Nacka. Enligt åtalet dödade mannen kvinnan genom att upprepade gånger sticka henne med kniv.

”Jag menar att mannens agerande var hänsynslöst. Kvinnan dog av ett stort antal stickskador som hon fick när han attackerade henne med kniven”, säger kammaråklagare Ronak Råbe vid Söderorts åklagarkammare i Stockholm, i ett pressmeddelande.

Polisen fick kännedom om mordet genom att den misstänkte mannen ringde 112 och uppgav att sambon knivskurit sig själv. Personal på plats uppmärksammade dock antalet sårskador på kvinnan samt gjorde andra iakttagelser, vilket gjorde att polisen inledde en mordutredning.

Mannen anhölls dagen efter händelsen och har varit häktad sedan den 19 april. Bland den tekniska bevisningen mot mannen finns bland annat dna-spår och en analys av den misstänktes telefon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.