Man häktas efter skjutning i Jordbro i oktober

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har häktats misstänkt för att ha skjutit en person i Jordbro i oktober förra året. Mannen är skriven i Göteborg och är misstänkt på sannolika skäl för försök till mord samt grovt vapenbrott.

Det var vid 19-tiden den 3 oktober 2021 som polis larmades till en adress i Jordbro efter en skottlossning. På plats hittades en skadad man som fördes till sjukhus med skador som inte bedömdes vara livshotande.

– Det var flera personer från allmänheten som hade gjort iakttagelser. Under insatsen påträffade vi den skadade mannen ganska fort, sa Ola Österling vid polisen till SVT den aktuella kvällen.

Misstänkt i andra ärenden

Trots att polisen sökte med bland annat hund, mc-poliser och civila poliser kunde ingen gripas men nu har man alltså en misstänkt.

– Det är lite olika saker, elektroniskt material och biologiskt material, som har lett fram till honom, säger kammaråklagare Mats Ihlbom.

Den misstänkte var redan frihetsberövad eftersom han är inblandad i en annan rättsprocess. Han har tidigare dömts för stöld, olovlig körning och flera olika narkotikabrott. Brotten har begåtts både i Stockholm och i Göteborg.

Mannen förnekar gärningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.