Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Man häktas för dubbelmordet i Mälarhöjden i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen häktades den man som misstänks för mord på en kvinna och hennes son i Mälarhöjden. Vid förhandlingen i tingsrätten var mannen tyst – han vill inte uppge sin inställning till skuldfrågan eller till häktningsyrkandet.

Mannen som misstänks för mord på en mor och hennes son i Mälarhöjden i  Stockholm i torsdags har nu häktats på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

SVT Nyheter Stockholm fanns på plats vid häktningsförhandlingen som skedde bakom stängda dörrar i Stockholms tingsrätt. Den misstänkte mannen medverkade via länk från arresten.

”Omfattande utredning”

Enligt mannens advokat Carl-Henric Ringblom har hans klient inte uppgett hur han ställer sig till att bli häktad.

– Han har inte velat uppge sin inställning till häktningsbegäran eller till mordmisstankarna, så jag saknar möjlighet att uttala mig om det, säger Carl-Henric Ringblom.

Kammaråklagare Ingrid Wiklund yrkade på häktning för den misstänkte mannen med motiveringen att det finns risk för att han avviker, att han undanröjer bevis och att han fortsätter sin brottsliga bana. Åtalstiden är satt till 29 juni, då mannen antingen måste åtalas, släppas eller omhäktas av rätten.

– Det här är inte en utredning som kommer bli klar på den tiden, det kommer bli en omfattande utredning. Vi är i ett tidigt skede just nu och fortsätter jobba med full styrka för att skapa en så robust utredning som möjligt, säger Ingrid Wiklund till SVT Nyheter Stockholm.

Kvinnan avled på plats

Under torsdagen hittades mamman i 40-årsåldern och hennes barn i femårsåldern svårt skadade i anslutning till en villa i området Mälarhöjden i södra Stockholm. Kvinnan avled på platsen och barnet avled senare på sjukhus.

En man som är släkt med offren greps senare samma dag på en annan plats i Storstockholm och misstänks på sannolika skäl för de två morden. Han är i 40-årsåldern, hemmahörande i Uppsala och har tidigare dömts till rättspsykiatrisk vård, för bland annat oprovocerad misshandel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En stor polisinsats pågick i Mälarhöjden, södra Stockholm, under torsdagen. Foto: Blåljusbilder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.