Två personer fördes till sjukhus med allvarliga skador Foto: Janne Åkesson

Polisen försökte stoppa bilen som orsakade dödsolyckan på Nynäsvägen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har omkommit i en allvarlig trafikolycka i södra Stockholm. Olyckan inträffade efter att polisen tagit upp jakten på en förare som kört mot färdriktningen.

Polisen försökte på torsdagskvällen stoppa en bilist som körde mot rött på Örbyleden i Stockholm. Men föraren vägrade stanna.

– Detta skedde i höjd med Lingvägen. Efter detta ska bilen ha kört mot trafiken på riksväg 73. Därefter skedde olyckan, säger Towe Hägg på Stockholmspolisen.

Larmet om den allvarliga olyckan kom vid 23.30-tiden på torsdagskvällen. Fyra personbilar var inblandade och två personer fick klippas ut ur bilarna.

Man i 20-årsåldern avled

På fredagsmorgonen bekräftades att en man i 20-årsåldern avlidit i olyckan, anhöriga är underrättade. Enligt uppgifter till SVT är offrets flickvän svårt skadad och vårdas på sjukhus. Ytterligare en person skadades och vårdas på sjukhus.

– En av bilarna som var inblandade i olyckan var en taxi, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Det är oklart vilken bil den omkomna personen satt i. Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik och tagit fordonet som man försökte stoppa i beslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.