Polisen har lokaliserat en trolig brottsplats som tekniker kommer att undersöka. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Man förd till sjukhus – trolig skottskada

Uppdaterad
Publicerad

En man uppger att han hörde en smäll i centrala Stockholm – och upptäckte sedan en skada i armen. Mannen, som själv larmade om händelsen, tror att han har blivit skjuten.

– Det är mycket oklarheter än så länge, säger Eva Nilsson vid polisens ledningscentral.

Vid 05.30-tiden på lördagsmorgonen ringde en man till SOS Alarm med anledning av en skada i armen.

Mannen uppger att han gick på en gata på Norrmalm i Stockholm – när han plötsligt hörde en smäll. Han ska då ha upptäckt en skada i sin ena arm som han själv misstänker är en skottskada.

Polisen har hållit ett kort förhör med mannen som nu vårdas på sjukhus.

– Vi försöker utreda på plats genom att prata med folk som eventuellt har sett eller hört någonting. Sedan ska vi försöka prata med den skadade mannen igen på sjukhuset. Det är mycket oklarheter än så länge, säger Eva Nilsson vid polisens ledningscentral.

”Mycket oklarheter”

Polisen har lokaliserat en trolig brottsplats som tekniker undersöker under lördagsförmiddagen. I nuläget är det, enligt polisen, oklart vad som har hänt eller om det rörde sig om en skjutning, men vid 17-tiden på eftermiddagen uppger polisen att det är en ”trolig skottskada”.

– Han vårdas fortfarande på sjukhus och vad jag hört från de poliser som jobbar med fallet är det en trolig skottskada, säger Anna Westberg vid polisens ledningscentral.

En förundersökning om försök till mord är inledd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.