Foto: Henrik Montgomery/TT

En gripen misstänkt för mord i Sundbyberg

Uppdaterad
Publicerad

En man fördes till sjukhus med kraftigt blödande skada i magtrakten. Han avled senare av sina skador. Polisen har inlett förundersökning om mord. En person är gripen.

Vid 15-tiden larmades polisen till Hallonbergen, Sundbyberg, efter samtal om att en man ramlat ner på gatan blödande. Mannen hade setts komma gående på gatan och sedan segnat ner på marken.

Polisen påbörjade livräddande åtgärder och mannen fördes till sjukhus, men avled senare av sina skador.

– Han hade en kraftigt blödande skada i magtrakten. Troligtvis är det från någon form av stickvapen. Det kan vara en trasig flaska, en skruvmejsel eller vad som helst, säger Albin Näverberg, informatör vid Stockholmspolisen.

Misstänkt mordförsök

Polisen har inlett en förundersökning om mord och har påbörjat en teknisk undersökning på platsen där mannen hittades. Platsen har spärrats av.

En person är gripen misstänkt för brottet och två personer är medtagna för förhör.

– De två som är medtagna till förhör är inte misstänkta för något brott, men de kan ha kännedom om omständigheter kring händelsen, säger Albin Näverberg.

Har ni hittat något mordvapen?

– Det har jag ingen kännedom om. Men vi utgår fortfarande från att det är något form av stickvapen, säger Näverberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.