Man friad efter fall från balkong i Bredäng

Publicerad
En 39-årig man frikändes på måndagen av Svea hovrätt från att ha knuffat en 60-årig man från en balkong i Bredäng i sydvästra Stockholm i somras. Vid fallet omkom 60-åringen.

Hovrätten anser inte det fullt bevisat att 39-åringen knuffat mannen från balkongen och ogillar därför åtalet för vållande till annans död. Domstolen dömer däremot 39-åringen till fängelse i två år för att han strax före fallet från balkongen misshandlat 60-åringen i lägenheten och hållit honom kvar där mot hans vilja.

Hovrätten fastställde samtidigt domarna i samma mål mot två kvinnor som också dömts för att ha tvingat kvar 60-åringen i bostaden. 39-åringen hade åtalats för i första hand mord och i andra hand vållande till annans död, men tingsrätten fann honom skyldig till vållande till annans död, en dom som hovrätten nu alltså undanröjt.

Hölls kvar i timmar
60-åringen lockades i juli till lägenheten i Bredäng där 39-åringen och de båda kvinnorna redan befann sig i. Avsikten var att fråga ut honom om varför han sexuellt utnyttjat den yngre av kvinnorna. När 60-åringen kom till lägenheten blev han nästan omgående misshandlad och sedan kvarhållen i flera timmar.

Offret tog sig ut på balkongen där han på nytt av attackerades 39-åringen. Vad som hände på balkongen är inte helt klarlagt. 60-åringen hamnade utanför balkongräcket, föll tolv meter till marken och skadades så svårt att han avled.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer