Man gripen på sjukhus för misstänkt mordförsök i Nacka

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern fördes till sjukhus sent på tisdagskvällen efter det att han hade påträffats utomhus med stickskador i Björknäs i Nacka öster om Stockholm. Under arbetet blev polisen kontaktad om en annan man som befann sig på sjukhus med skärskador, och en koppling kunde göras.

– Allmänheten larmade om att en man hittats med allvarliga skador. Det verkar vara någon typ av stickskador, sade polisens presstalesperson Helena Boström Thomas på kvällen.

Polisen inledde en förundersökning om misstänkt mordförsök och under arbetet på plats blev myndigheten kontaktad av sjukvården angående en annan man som inkommit till sjukhus med skador som bedömdes kunde ha kommit från skärande våld.

– Vi lägger ihop ett och ett, åker dit och pratar med honom. Där framkommer uppgifter som gör att han misstänks för mordförsöket i Nacka. Han grips på sjukhuset, säger Sebastian Kall, befäl vid Stockholmspolisen, tidigt på onsdagsmorgonen.

Den misstänkte mannen har anhållits av åklagare under natten, skriver Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.