En ambulanshelikopter kallades till platsen efter det misstänkta mordförsöket och ska ha tagit med sig ett av offren till sjukhus. Foto: Brottsplats Sthlm

Man häktad misstänkt för mordförsök efter knivdåd i Vaxholm

Uppdaterad
Publicerad

En man häktades på tisdagen misstänkt för försök till mord efter att ha knivskurit två personer i Vaxholm i lördags. Enligt åklagaren finns det inga uppgifter om att den misstänkte ska ha någon relation till offren.

Larmet inkom vid 22.42 på lördagskvällen och när polisen kom till området hade två män knivskurits utomhus vid Karl Martins väg i Vaxholm.

Ett av offren var ute och rastade sin hund då han blev knivhuggen. Den andra skadades när han försökte hjälpa till, enligt polisen.

Den misstänkte gärningsmannen, som är i 25-årsåldern, kunde gripas på platsen och anhölls senare. Nu har han häktats misstänkt för två fall av försök till mord.

– Jag kan inte gå närmare in på sakförhållanden men med tanke på skadebilden och andra omständigheter ska det rubriceras som försök till mord, säger kammaråklagare Kevin Öksuz.

Offrens skador ska inte vara livshotande.

Oklar motivbild

Av det som hittills framkommit finns det ingen koppling mellan de två offren och gärningsmannen.

– Vi kommer att utreda motivbilden, det är en av de stora frågorna vi har – om det finns något motiv och vad det i så fall skulle kunna vara, säger Kevin Öksuz.

Hur arbetar ni vidare i ärendet?

– Vi har en del spår säkrade och det finns en del muntliga uppgifter. Så nu görs tekniska undersökningar och förhör med inblandade hålls.

Åtal ska vara väckt senast 15 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.