Polisen på plats i Segeltorp. Foto: Janne Åkesson

Man häktad misstänkt för mord på student – kan ha skjutit fel person

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har häktats för mordet på den 22-åriga studenten Shayan, som sköts till döds i Segeltorp i slutet av oktober, skriver tidningen Mitt i.

Mannen anhölls i sin frånvaro i onsdags och greps senare samma dag. I fredags häktades han vid Södertörns tingsrätt, på begäran av åklagare Anna Stråth.

– Det finns teknisk bevisning som kopplar honom till mordet, men i nuläget kan jag inte gå in på vilken typ av bevisning, säger Anna Stråth.

Den häktade mannen är misstänkt för mord på sannolika skäl. Mannen är känd av polisen och är tidigare dömd för grova våldsbrott och grova vapenbrott, enligt Anna Stråth.

– Mannen förnekar brott, säger hon.

Fler misstänkta för medhjälp till mord

Det var i slutet av oktober som 22-åriga studenten Shayan sköts till döds i Segeltorp i Huddinge. Polisen gick snart efter skjutningen ut med att man misstänkte att han skjutits ihjäl av misstag.

– Det är fler personer som misstänkts för medhjälp till mord och fler frihetsberövanden kan tänkas bli aktuella, säger åklagare Anna Stråth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.