Polisens presstalesperson Carina Skagerlind säger att man nu har inlett ett nära samarbete med Ekerö kommun. – Vi kommer att vara där i ökad utsträckning. Foto: SVT

Man häktad för ofredande mot barn på Ekerö

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har häktats misstänkt för ett av den senaste tidens ofredanden på Ekerö. Mannen greps i fredags misstänkt för ofredande mot två barn.

Mannen har häktats misstänkt för ofredande mot två flickor som skedde vid Lundhagsbadet.

– Den händelse som han är gripen för gäller när en man tog kontakt med två barn och både pratade och betedde sig på ett icke lämpligt sätt, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Häktas på grund av flyktfara

Enligt åklagaren är skälet till häktningen flyktfara, då mannen är utländsk medborgare och saknar fast adress i Sverige. Mannen förnekar brott.

Händelsen är en av tre fall av ofredande på Ekerö som har polisanmälts den senaste tiden. Förutom händelsen vid Lundhagsbadet har en kvinna anmält att en man förföljde henne när hon rastade hunden. När kvinnan började springa ska mannen ha sprungit efter.

Vid det tredje tillfället upplevde en kvinna på cykel att en man cyklade efter henne. Den anmälan har lagts ned.

Ser inget klart samband

Polisen säger att man i nuläget inte ser någon koppling mellan fallen.

– I nuläget finns inget klart samband. Men vi vet att när sådant här händer blir folk mer uppmärksamma och man blir också mer orolig. Det här kan ge uppmärksamhet och att man anmäler sådant man inte annars skulle anmäla, säger Carina Skagerlind.

Har ni något signalement ni går ut med?

– Vi har inget entydigt signalement, utan det är olika uppgifter. Vid en av händelserna har man bara sett någon med luva, då är det väldigt vagt.

Ekerö kommun och polisen har nu inlett ett nära samarbete, säger Carina Skagerlind.

– Vi kommer att vara där i ökad utsträckning på de tider som är mest relevanta, och då tror vi att vi kan träffa på den som ligger bakom dessa ofredanden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.