• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

En man hittades blodig på marken i Spånga under torsdagskvällen. Foto: Brottsplats Sthlm

Man hittad blodig i Stockholm – misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades under torsdagskvällen stickskadad i Spånga i nordvästra Stockholm. En förundersökning gällande mordförsök är nu inledd.

– Han bedöms som allvarligt skadad, säger Fredrik Andersson på Stockholmspolisen.

Strax före klockan 21 på torsdagskvällen kom larmet om att en man hittats blodig utomhus i Stockholmsförorten Spånga.

Mannen fördes till sjukhus med flera stickskador och skadeläget är allvarligt.

Förundersökning inledd

En förundersökning gällande mordförsök har inletts men ingen har gripits. Enligt vittnen ska två män ha setts springa från patsen.

– Han har flera stickskador och bedömdes som allvarligt skadad när han fördes iväg med ambulans, säger vakthavande befäl Fredrik Andersson. 

Ingen gripen

Ännu är ingen gripen i ärendet.

– Vi bedriver förundersökning på vanligt vis. Vi gör en teknisk undersökning, håller förhör och säkrar beslag. Just nu är det tre, fyra patruller och tekniker på plats, säger Fredrik Andersson.

Runt klockan 04.30 på fredagsmorgonen uppgav Fredrik Andersson att ingen ännu gripits i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.