• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Tre misstänkta släppta efter knivskärning på restaurang

Uppdaterad
Publicerad

En man blev under natten mot lördag knivhuggen i samband med ett bråk på en krog i centrala Stockholm. Tre personer greps misstänkta för mordförsök.

– De har förhörts och är försatta på fri fot. Misstankarna kvarstår, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen larmades om bråket strax efter klockan halv två på natten.

– Det har blivit ett slagsmål mellan två gäng där inne. En person har blivit illa knivskadad och är förd till sjukhus, säger Tomas Ibstedt, polisens vakthavande befäl till TT.

Mannen skadades allvarligt men kunde redan under lördagsmorgonen lämna sjukhuset.

Tre misstänkta

Polisen utreder knivskärningen som mordförsök och tömde och spärrade av restaurangen. Avspärrningarna hävdes vid sjutiden på lördagsmorgonen. Vittnen har hörts för att ta reda på vad det är som har hänt.

– Det var tumultartat där, mycket folk, och vi har gripit tre personer, säger Tomas Ibstedt.

De inblandade är män i 25-årsåldern. Polisen uppger att även kameraövervakning ska tittas på för att undersöka om flera personer är involverade i bråket.

Under lördagen förhördes de misstänkta, och vid lunchtid beslutade åklagare att försätta de gripna på fri fot.

– Misstankarna kvarstår, säger Ola Österling på Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.