Polisen har hittat en man som misstänks för delaktighet i mordet på 25-åringen Foto: Blåljusbilder

Dna-träff kopplas till mord på 25-åring i Tensta

Uppdaterad
Publicerad

I augusti i år hittades en 25-åring skjuten till döds i Tensta. Nu har polisen hittat en man som misstänks ha varit delaktig i mordet.

Den 7 augusti larmades polisen till Tensta där en man i 25-års åldern hittades skjuten till döds. Offret sköts natten innan men hittades först morgon därpå i en skogsdunge. 

Nu meddelar polisen att en man i 20-årsåldern är misstänkt för delaktighet i mordet. Enligt polisen har bland annat en dna-träff lett till misstanken mot 20-åringen som redan sitter frihetsberövad i ett annat ärende. 

Vittnen

Vittnen har berättat för polisen om två mopeder som ska ha en koppling till dödskjutningen, och nu söker polisen flera vittnen som kan ha gjort iakttagelser i samband med händelsen.

Polis och åklagare är förtegna om utredningen och kan inte uttala sig då de menar att utredningen befinner sig i ett känsligt läge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.