Den skadade man i 35-års åldern som påträffades i stadsdelen Rissne, nordöstra Stockholm avled på sjukhus av sina skador. Foto: Björn Lockström

Man mördad i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som är i 35-årsåldern hittades svårt skadad utanför en restaurang i Rissne, Sundbybergs kommun. Han fördes till sjukhus där han avled av sina skador. Polisen misstänker mord.

Larmet kom in till polisen kl 01:08 natten mot söndag.

– På vilket sätt personen berövats livet vill vi inte kommentera, men avspärrningarna har hävts och teknisk undersökning har gjorts, säger Anna Westberg, vid Stockholmspolisen.

Polisen är mycket sparsam med uppgifter.

– Utredningen befinner sig i ett känsligt läge. Det jag kan säga är att en man har blivit tillfogad skador så att han avlidit på sjukhus efteråt, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl på Stockholmspolisen.

Polisen knackar även dörr och försöker få fram vittnen till händelsen. Ingen har än så länge gripits för mordet.

För drygt två veckor sedan sköts en man till döds i Rissne men polisen vill fortfarande inte berätta om dessa två mord har kopplingar till varandra.

– Det är så närainpå och utredaren vill inte gå ut med ytterliggare information kring nattens mord. Och jag kan inte kommentera kopplingen till tidigare skjutning. Men vi kommer att finnas i Rissne idag för att skapa trygghet och för att genomföra vittnesförhör, säger Anna Westberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.