Man skjuten efter misstänkt rånförsök i Västerhaninge

Uppdaterad
Publicerad

En man har skottskadats i armen efter ett misstänkt rånförsök i Västerhaninge söder om Stockholm. Polis är på plats med ett stort antal resurser.

Det var vid 14.30-tiden som polis larmades till en pizzeria belägen i ett industriområde i Västerhaninge. Larmet kom från en man i 35-årsåldern som uppgav att han blivit skjuten i armen. Han ska ha varit vaken och talbar och kunde föras till Karolinska universitetssjukhuset i ambulanshelikopter.

– Det ska vara ett rånförsök detta men vi har lite osäkra uppgifter kring exakt vad som hänt. Vi är på plats med flera resurser med lite olika kompetenser i området just nu, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Två gärningsmän

Polisen söker två misstänkta gärningsmän som setts lämna platsen till fots. Ett stort område är avspärrat men ännu är ingen teknisk undersökning gjord.

– Den kommer att komma så snart vi får loss personal till det, säger Anna Westberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.