Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett samband mellan skottlossningen och voltad bil som ligger i anslutning till brottsplatsen kan inte uteslutas, enligt polisen. Foto: Blåljusbilder

Man skjuten i Botkyrka – en person gripen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern anträffades med skottskador vid 00.30-tiden natten till måndag i Hallunda i Botkyrka. Polisen har under natten arbetat intensivt med sökinsatser på platsen och under måndagsmorgonen kunde en person gripas misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

Skottlossningen ägde enligt polisen rum i ett område med flerfamiljshus. Under natten har polisen haft stora resurser på plats och arbetat intensivt med att söka av området med hjälp av bland annat helikopter och sökhundar.

Polisen har hållit förhör med en handfull personer, och strax efter klockan sju på måndagsmorgonen hade den tekniska undersökningen av platsen avslutats. En person har gripits misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

– Nu har vi den gripna som vi ska hålla inledande förhör med, vi får se om han blir anhållen eller inte säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Den skjutne mannen som är i 20-årsåldern har förts till sjukhus och är enligt polisen vid liv men allvarligt skadad.

Kraschad bil vid brottsplatsen

En bil ligger voltad mot ett staket i anslutning till brottsplatsen och polisen utesluter inte att olyckan skett i närtid med skottlossningen, och utreder ett eventuellt samband. På platsen har också tomhylsor hittats.

– Det har avlossats flera skott på platsen, det kan tomhylsorna visa, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.