Man hittad skottskadad i Stuvsta

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades skottskadad i Stuvsta i Huddinge söder om Stockholm under onsdagskvällen. Ännu på torsdagsmorgonen har ingen misstänkt gärningsman frihetsberövats.

Det var strax efter klockan 21 på onsdagskvällen som SOS Alarm fick in samtal om ljud som beskrevs som skottlossning. När polisen kom till platsen hittade de en skottskadad man.

Enligt polisen hittades den skottskadade mannen i ett fordon. Platsen spärrades av och en teknisk undersökning har genomförts. Flera patruller, hundar och en helikopter deltog i insatsen.

– Vi har samlad kompetens på plats och arbetar med att ta reda på vad som har hänt. Det gör vi genom att försöka prata med så många som möjligt som kan ha gjort iakttagelser, sa Towe Hägg vid polisens ledningscentral under onsdagskvällen.

Vårdas på sjukhus – oklart skadeläge

Den skottskadade mannen vårdas på sjukhus men skadeläget är oklart.

En stund efter skjutningen kom larm om att en bil satts i brand vid Örby slott söder om Stockholm. Polisen utreder nu om bilen har med skjutningen i Stuvsta att göra.

Ännu på torsdagsmorgonen har ingen misstänkt gripits. Polisen har inlett förundersökning angående försök till mord.

Förra söndagen sköts en 45-årig man till döds i närheten av brottsplatsen och sent på tisdagskvällen skedde en skottlossning i samma område.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.