Skottskadad man till sjukhus i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen kom en man in till ett akutsjukhus i Stockholms län med en skottskada. Det var först oklart på vilken plats mannen hade blivit skjuten men efter att ha sökt i ett område runt Skärholmen och Sätra har polisen hittat den misstänkta brottsplatsen.

Polisen fick larm om händelsen strax efter klockan 20 på tisdagskvällen. Mannen är skottskadad på nedre delen av kroppen, uppger polisen.

– Han tog sig själv till sjukhus. Han har nu fått vård och han har kunnat höras av polis, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Än så länge är ingen misstänkt gripen.

Flera patruller sökte under tisdagskvällen i ett område runt Skärholmen och Sätra efter platsen där mannen skulle ha skjutits. Efter att bland annat ha knackat dörr i området tror polisen att de har hittat den misstänkta brottsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.