Bilen stoppades vid Åhléns-huset vid Skanstull Foto: SVT

Man vägrade stanna vid kontroll – körde rakt in i polis vid Skanstull

Uppdaterad
Publicerad

En man körde med sin bil på en polis och rakt in i en polisbil vid Skanstull, på Södermalm i Stockholm, under tisdagskvällen. Mannen hade smitit från en tidigare poliskontroll och misstänks nu för försök till grov misshandel, drograttfylleri och vårdslöshet i trafik.

Det var vid klockan 21.17 som mannen i personbilen stoppades för en kontroll vid Gullmarsplan. Istället för att stanna drog föraren vidare in mot Södermalm, och färden tog stopp först vid Ringvägen.

Mannen körde på en av poliserna och rakt in i en av polisbilarna på platsen, men ingen person kom till fysisk skada vid händelsen, skriver Polisen på sin hemsia.

Mannens bil började brinna efter det dramatiska stoppet vid Skanstull. Föraren av personbilen är nu misstänkt för försök till grov misshandel, drograttfylleri och vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.