Foto: SVT

Ljudproblem vid lokala nyhetssändningar lösta

Uppdaterad
Publicerad

Flera tittare har hört av sig till SVT Nyheter Stockholm och berättat att de inte haft ljud under de lokala nyheterna under måndag och tisdag. Nu är problemet dock löst.

Det visade sig bara vara Bredbandsbolagets kunder som drabbades av ljudbortfall och efter felsökning har man hittat källan.

– Det visade sig vara fel på en hårdvara som nu är utbytt så problemet ska vara löst, säger Niklas Bergervik, presskommunikatör på Bredbandsbolaget.

Två dagar med problem

En tittare har också hört av sig och bekräftade att senaste sändningen gick ut med ljud. Det är andra morgonen som Bredbandsbolaget haft problem och många som har ringt och mejlat till SVT Stockholm.

– Det är naturligtvis bedrövligt, ingen blir ledsnare än vi när våra nyheter inte når tittarna som det är tänkt, säger Geronimo Åkerlund, redaktionschef på SVT:s lokala Stockholmsnyheter.

Missade du? Då kan du se alla våra sändningar i SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.