Tuula Vesamäki och Kjell Ogenstedt äger varsin kolonistuga i området som utsatts för bränder den senaste tiden. Foto: SVT/Jimmy Kirvesmäki

”Många vågar inte sova på nätterna”

Uppdaterad
Publicerad

Hökarängens friluftsområde har brandhärjats den sista tiden. På drygt två veckor har fyra stugor brunnit och polisens utreder händelserna som skadegörelse genom brand.

Den första branden ägde rum i slutet av december och sedan dess har ytterligare tre stugor satts i brand. Under samma period har även ett flertal stugor drabbats av inbrott.

”Många vågar inte sova på nätterna”

Tuula Vesamäki och Kjell Ogenstedt äger varsin kolonistuga i området. Ingen av deras stugor har brunnit under den senaste perioden men de har tidigare drabbats.

– Det är någon som förstör för oss, säger Tuula Vesamäki.

Polisen har ingen gripen för bränderna men man har bland annat ökat bevakningen i området efter den senaste tidens våg av bränder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.