”Vi blev förbannade”, säger en av initiativtagarna Christina Levin om manifestationen. Foto: SVT

Manifestation till stöd för kvinnan efter Fittja-domen

Uppdaterad
Publicerad

Efter att det kom fram att männen misstänkta för Fittjavåldtäkten släpptes i väntan på domen, organiserades en manifestation till stöd för kvinnan på Mynttorget.

Christina Levin är en av initiativtagarna till manifestationen och hon berättar om varför de har den.

– När vi fick veta förra veckan att de här männen släpptes förstod vi att det lutade mot en friande dom och vi blev förbannade. Vi gör det här helt och hållet från hjärtat och vi vill stötta den här kvinnan. Hon ska inte behöva vara ensam i den här situationen, säger Christina Levin.

Bakom manifestationen står Liberala kvinnor och den hölls vid lunchtid på Mynttorget på tisdagen, strax efter att domen kom. SVT Nyheters reporter på plats bedömer att det är ett hundratal personer på plats.

”Inte värdigt ett demokratiskt samhälle”

Ingela Hessius, juridisk expert som har kommenterat fallet i SVT, säger att hon tycker att det är viktigt att manifestationer hålls, för diskussionen mellan män och kvinnor.

– Och jag hoppas att det någon gång blir en förbättring av den polisorganisation vi har, att man faktiskt ser till att rätta till de här uppenbara problemen den nya organisation har lett till. Man kan inte ha det så dåligt på sikt i Sverige, säger Ingela Hessius, och lägger till:

– Det är inte värdigt ett demokratiskt samhälle, ett land som har så god ekonomi faktiskt, att det inte fungerar bättre än vad vi har sett att det gör i det här målet. Det går inte tycker jag

Även i Fittja pågår en demonstration just nu och det kommer att hållas en i Malmö senare idag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gruppvåldtäkt i Fittja

Mer i ämnet