Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med kunderna Samira och Fehime in i butiken och hör varför den är viktig för dem i videon ovan. Foto: Annie Månsson/SVT

Matmissionen öppnar ny butik i Kista galleria

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen öppnade Matmissionen en butik i Kista galleria. Det är den tredje som öppnas i Stockholmsområdet i år.

– Nu har alla som bor här en chans att kunna handla mat, säger kunden Samira Malki.

Stigande matpriser, dyr elräkning och höjd ränta är några av de faktorer som gjort att trycket på Matmissionen ökat.

– Hittills i år har över 6 000 personer ansökt om medlemskap, säger Johan Rindevall, chef för Matmissionen. 

I en gemensam satsning med dagligvarubranschen har Matmissionen nu öppnat den tredje och sista butiken i Stockholm för i år. Matbutikerna säljer varor som annars riskerat att bli matsvinn till reducerat pris för personer i ekonomisk utsatthet.

Hör mer i videon.

Det här är Matmissionen

Matmissionen är Stockholms stadsmissions så kallade sociala matbutiker. Andra matbutikskedjor och livsmedelsföretag donerar överskott till Matmissionen.

Medlemmar kan sedan köpa matvaror rejält reducerade, men får handla för max 300 kronor per vecka. Oftast bokar man tid i butiken för att handla.

Den som är över 18 år och har låg inkomst kan bli medlem, men det gäller inte den som lever på studielån. Matmissionen finns nu på fem olika platser i Stockholmsområdet.

Källa: Stockholms stadsmission

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.