Foto: TT

Mer kritik mot Thomas Bodström som landshövding

Nu kommer det ytterligare kritik mot att Thomas Bodström (S) utnämnts till ny landshövding. Det är vänsterledaren Jonas Sjöstedt och liberalernas ekonomisk-politiske talesman Mats Persson som kräver att Thomas Bodström ska stoppas från att tillträda, skriver DN.

Det var i slutet av augusti i år som det meddelades att den förre justitieministern Thomas Bodström (S) utnämns till ny landshövding i Stockholms län. Vänsterledaren Jonas Sjöstedt och Liberalernas ekonomisk-politiske talesman Mats Persson kräver nu att tillsättningen ska stoppas, skriver DN.

Pågående rättsprocess

Thomas Bodström har varit styrelseledamot för pensionsfondsbolaget Allra som har anklagats för att bland annat ha aggressiva försäljningsmetoder och ekonomisk brottslighet. Just nu pågår det en rättsprocess mot Allra.

– Jag är mycket kritisk. Å ena sidan kräver staten via Pensionsmyndigheten en kvarts miljard i skadestånd från Allra, å den andra sidan utser man en av styrelseledamöterna i bolaget till landshövding. Blotta misstanken om att han fått posten för att han tillhör rätt partibok borde få regeringen att tänka om, säger Mats Persson till DN.

– Regeringen utser en av sina egna till landshövding, en person som har suttit i en styrelse för ett bolag som misstänks för omfattande ekonomisk brottslighet. Det faller på sin egen orimlighet, säger Jonas Sjöstedt till DN.

Regeringen håller inte med

– Vi delar inte Jonas Sjöstedts uppfattning. Regeringen är övertygad om att Thomas Bodström kommer att göra ett bra jobb som landshövding, säger finansministern Magdalena Andersson (S) till DN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer